Щоб всі причетні отримали відповідні вироки та відповіли за свої страшні діяння. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

«Чому саме окремий спеціальний трибунал?

Міжнародний кримінальний суд, який є нині, наділений юрисдикцією та уже вчиняє фактичні кроки, аби притягнути до відповідальності осіб, які скоїли воєнні злочини та злочини проти людяності. І саме цей суд уповноважений здійснювати кримінальне переслідування за злочин геноциду.

Але! Компетенція Міжнародного кримінального суду не дозволяє притягнути до кримінальної відповідальності керівництво росії за факт агресії проти України.

А для нас важливо, аби на лаві підсудних були ті, хто віддавав злочинні накази захопити Україну. І саме злочин агресії є першопричиною усіх інших злочинів.

Тому на порядку денному і України, і міжнародної спільноти стоїть питання створення спецтрибуналу з відповідними повноваженнями.

Бо доводити світу і переконувати його, що росія — злочинець, уже не треба. Всі й так бачать, що прикриваючись триколорами, в Україні щодня чиняться терор та звірства. Що дозвіл на цей терор дали керманичі кремля.

Тому я переконаний, що вироки будуть. І ми будемо свідками цих вироків», — зазначив Голова Верховної Ради України.