За даними Генштабу, противник зосереджується на спробах встановлення контролю над Донецькою областю, веде наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках. Намагається покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках, але успіху не має.

Ситуація навколо Бахмута залишається складною. Всі атаки РФ, щоб зі сходу зайти в місто, — зупинені.

На півночі найнапруженіша ситуація поблизу міст Сіверськ та Соледар.

Удари по складах боєприпасів на Луганщині дали змогу зменшити використання артилерії РФ на ділянці Сватове—Кремінна. У Сватовому йдуть позиційні бої, просування немає в жодної зі сторін.

На півдні противник будує потужну оборону. Туди заводяться нові підрозділи й укріплюються всі транспортні шляхи.

Мелітополь, Токмак, Пологи, Василівка піддаються ударам нашої далекобійної артилерії, що призводить до значних жертв противника, його командного складу, ліквідації запасів боєприпасів. Основна мета ЗСУ — максимальне знищення ключових центрів тяжіння російської оборони.

«На Херсонському напрямку, зокрема, від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Херсон, Чорнобаївка та Токарівка. У населеному пункті Каховка Херсонської області російські окупанти намагаються заборонити обіг української гривні, здійснюють рейди торговельними точками та погрожують вилученням не лише готівки, а й товару в разі виявлення українських грошей», — зазначили в Генштабі.

За інформацією воєнного експерта Сергія Згурця, ворог накопичує сили для проведення наступальних дій. «Зараз на території України ворог утримує угруповання у 250 тисяч осіб.

Після першої мобілізації (компенсації втрат) у нього залишилося також 200 тисяч, які проходять навчання та підготовку.

Загалом десь 450 тисяч може бути залучено до бойових дій. Наші Сили оборони мають мільйон особового складу і ми маємо чисельну перевагу. У будь-якому разі наступальні дії з будь-якого напрямку виглядають тільки як стрілки на мапах.

Найближчим часом говорити про наступ з Білорусі чи в напрямку Сум та Харкова — певне перебільшення. Тому це навряд чи можливо», — розповів у воєнних підсумках тижня військовий експерт Сергій Згурець.