Цього року влада також докладає максимум зусиль, щоб створити нашим сільгоспвиробникам максимально сприятливі умови роботи.

Про це заявив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

«Українські фермери, великі компанії, малі домогосподарства разом із владою впоралися з викликами й показали минулого року досить непогані результати, особливо у тих напрямках, які займаються вирощуванням культур і тваринницьким комплексом», — зазначив політик.

За його словами, минулого року український агросектор отримав значну підтримку, яка буде й цього року завдяки залученню зовнішніх коштів, фондів та реалізації різних програм.

«У цьому напрямку триває робота, уже є деякі підтвердження про підтримку малих фермерів і домогосподарств. Зокрема, йдеться про допомогу технікою від фонду «Жнива перемоги» й Говарда Баффета, який допомагав нам минулого сезону. Зараз закуповуються трактори й сівалки, які навесні на безоплатній основі поїдуть на Херсонщину в ті господарства, де росіяни знищили техніку або викрали її. Наразі ведеться багато перемовин, і десь до кінця січня усі програми підтримки аграріїв будуть офіційно озвучені», — наголосив парламентарій.

Він також нагадав, що завдяки ініціативі Президента Володимира Зеленського була запущена програма «Зерно з України», щоб не допустити голоду у світі через дії росії.

«Ми робимо все, щоби стати на світовій арені гарантами продовольчої безпеки. Людям у різних країнах потрібен наш хліб, він якісний, доступний, і його не можна замінити чимось іншим, виростити у якомусь іншому місці», — резюмував народний депутат.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.