Як зазначається у телеграм-каналі Президента України, в понеділок, 9 січня, Володимир Зеленський провів чотири телефонні розмови. Зокрема — з Дімітаром Ковачевським, Прем’єр-міністром Північної Македонії, яка з 1 січня упродовж 2023 року головуватиме в ОБСЄ.

«Обговорили ризики ескалації на фронті, подальшу оборонну співпрацю та поглиблення двосторонніх відносин між нашими країнами», —  йдеться у повідомленні.

Під час бесіди з Прем’єр-міністром Португалії Антоніу Коштою ішлося про безпекову співпрацю;

«Подякував за готовність надавати дієву підтримку енергетичній системі України. Також обговорили конкретні кроки щодо реалізації нашої формули миру».

В розмові з Прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою Володимир Зеленський подякував за підтримку України під час головування Чехії в Раді ЄС.

«Поінформував про ситуацію на фронті, загрозу російської ескалації. Цінуємо важливу чеську оборонну підтримку, очікуємо на її посилення. Окрему увагу приділили імплементації української формули миру», — йдеться у повідомленні в Телеграмі.

Також зазначається, що Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з новообраною Президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар.

«Обговорив із нею оборонну співпрацю, запросив узяти участь у реалізації формули миру. Подякував за підтримку європейської інтеграції України. Запросив до Києва з візитом», — повідомив Президент України.