Про це повідомило управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА. 

Працівники регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» отримали дерев’яні кажанятники в рамках Всеукраїнської акції «Подаруй оселю кажану» від НЕК «Укренерго» та подарунки для дітей.

Працівниками служби держохорони природно-заповідного фонду Національного природного парку «Бузький Гард» виявлено незаконну порубку зелених насаджень (п’ять дерев) неподалік с. Куріпчене Мигіївської сільської ради. На місці правопорушення виявлено громадянина, викликано оперативно-слідчу групу. Встановлена особа завдала шкоди об’єкту природно-заповідного фонду на суму майже 34 тисячі гривень.
У РЛП «Приінгульский» для підгодівлі диких тварин розклали зерносуміш у місцях їх найбільшого скупчення в зимовий період.

Під час спільного рейду служби державної охорони РЛП «Приінгульський» та Миколаївського рибоохоронного патруля в акваторії неподалік с. Розанівка виявили п’ять сіток типу доріжки.

А наприкінці року в природному заповіднику «Єланецький степ» відбулася науково-технічна рада. Розглянуто такі питання: результати виконання заходів щодо здійснення відновлювальних робіт у 2022 році; звіти про діяльність за основними напрямами роботи та плани на 2023 рік; проблеми поширення на території заповідника чужорідної чагарникової рослинності та рудеральних трав’янистих рослин; ефективність заходів зі встановлення штучних гніздівель.

Запрошений учасник наради — Олег Дудкін, директор Українського товариства охорони птахів, розповів про спільний міжнародний проект, що втілюватиметься на території заповідника. Планується ремонт вольєра, встановлення будиночку спостереження за бізонами для служби охорони, придбання двох самців бізона, налагодження моніторингу за стадом цих тварин.

Кінбурнський півострів, де створено регіональний ландшафтний парк «Кінбурнська коса», національний природний парк «Білобережжя Святослава», ділянки Чорноморського біосферного заповідника залишаються, на жаль, у тимчасовій окупації. Бойові дії тривають.


Миколаївська область.
На знімку: парк «Тилігульський» отримав кажанятники.
Фото з відкритих джерел.