Після ракетного удару 16 грудня по багатоквартирному будинку на вулиці Каштановій у Кривому Розі, як розповіли в міській раді, громада вже виділила матеріальну допомогу та направила кошти на відновлення покрівель і вікон у прилеглих будинках та закладах освіти.

Нагадаємо, що того страшного дня ворог відібрав життя у молодого подружжя з немовлям та ще у двох їхніх сусідів. Крім того, поранення дістали 12 осіб, зокрема четверо діток. Усім постраждалим надано кваліфіковану медичну допомогу, 11 поранених уже пройшли необхідне лікування та виписані з лікарень. Ще одному чоловікові зараз лікарі продовжують надавати допомогу, його стан стабільний.
А внаслідок ракетного удару у Тернівському районі Кривого Рогу було пошкоджено 43 житлові будинки, три школи, три дитсадки, ДЮСШ та лікарню.

«З міського бюджету постраждалим 204 сім’ям було виділено матеріальну допомогу на суму 1,3 мільйона гривень. На відновлення покрівлі у десяти будинках було надано 1700 квадратних метрів шиферу. Зараз спеціалісти проектного інституту проводять експертну оцінку руйнувань будинку по вулиці Каштановій, 27», — розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу — голова ради оборони міста Олександр Вілкул (на знімку).

«З матеріального резерву міста виділено всі необхідні матеріали, на відновлювальних роботах задіяно 13 бригад з усіх районів Кривого Рогу. Керуюча компанія «Уют-2011» зараз займається встановленням скла у пошкоджених 55 під’їздах 32 житлових будинків: було вибито 270 вікон, замінили вже 202 вікна», — каже голова Тернівської районної у місті Кривому Розі ради Сергій Кушнір.

Комунальним службам вдалося у двох уцілілих секціях будинку, куди поцілила ракета, відновити воду, електроенергію, газ та тепло. На базі Криворізької гімназії № 42 для постраждалих мешканців відкрили пункт, до якого можна подавати заяви про видачу будматеріалів та отримання матеріальної допомоги від міста — уже прийнято 236 таких заяв. Виплати тривають: залежно від завданої шкоди для кожної квартири розмір матеріальної допомоги визначався індивідуально. А у самій гімназії вже завершили ремонт покрівлі.

Дніпропетровська область.
Фото Криворізької міської ради.