У нинішніх умовах потенційних ракетних атак з боку росії такий крок є черговим потужним підтвердженням підтримки нашої держави з боку Євросоюзу.

«Це також сигнал, що Європейський Союз налаштований на співпрацю з Україною та бачить Україну членом ЄС. Взагалі є ще 35 розділів в Угоді про вступ, і там ще є чим зайнятися. Нам потрібно розпочати переговори про вступ, і я сподіваюся, це почнеться вже цього року», — сказала заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

За словами заступниці голови парламентського Комітету з питань інтеграції України з ЄС, очільниці постійної делегації України у ПАРЄ Марії Мезенцевої, наша держава наполегливо працює над тим, щоб стати повноцінним членом ЄС.

«Ми будемо скорочувати цю дистанцію. Ми дуже добре знаємо, що різні хвилі розширення мали різні держави, не всі вони виконували ті пункти, які долає Україна, не всі вони переживали повномасштабну агресію. Ви пам’ятаєте всі важливі законопроекти і напрямки, які український парламент зробив «на відмінно», — зауважила парламентарій.

Вона також вважає, що на саміті буде оголошено інформацію стосовно додаткових пакетів військової допомоги нашій державі.

Водночас член парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Святослав Юраш переконаний, що Україна заслужила членство в ЄС, адже нині саме наш народ воює і за Європу, і за її цінності.

«Наше членство в ЄС — це не питання наших реформ, нашої демократії чи нашої географії. Питання в тому, що ми нині воюємо за Європу і за її цінності. Членство ми заслужили давно: тією кількістю втрат нашого народу, неможливих до повернення. Я вже не кажу про те, що стан Румунії та Болгарії, коли вони приєднувались до ЄС, був значно іншим у сенсі реформ, ніж Україна має сьогодні», — наголосив політик.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.