Раніше, говорячи про можливість цих переговорів, Дмитро Лубінець (на знімку) повідомив, що основне питання, яке порушуватиметься, — повернення з російського полону українців.

Як інформує Офіс омбудсмана України за підсумками зустрічі, що відбулася в ніч на 11 січня, сторони обговорили гуманітарні проблеми, пов’язані з наданням правозахисної допомоги громадянам двох країн та обмінялися конкретними пропозиціями.

У середу до зустрічі долучився головний омбудсман Турецької Республіки Шереф Малкоч.

«Під час обговорення з турецької сторони прозвучали конкретні пропозиції щодо активізації вирішення гуманітарних питань. Туреччина як партнер України неодноразово демонструвала свою активну участь у розв’язанні багатьох проблем, пов’язаних зі збройною агресією росії.

Зокрема, вдалим кейсом була «зернова угода» щодо розблокування експорту українського зерна. Тому ми цінуємо допомогу Турецької Республіки та позитивно сприймаємо ініціативи будь-яких інших країн, які хочуть допомогти українському народу!» — повідомив Дмитро Лубінець.

Також Офіс омбудсмана поінформував, що Уповноважений Верховної Ради з прав людини зустрівся в Анкарі з представницею Дитячого фонду ООН (UNICEF) у Туреччині Регіною Де Домінікіс.

Дводенна міжнародна конференція омбудсменів «Майбутнє прав людини у 21-му столітті», в якій бере участь українська делегація на чолі з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем, розпочалася в Анкарі 11 січня.