«Друзі з Казахстану підтримали мою ідею ще два місяці тому, — повідомив Сергій Нагорняк. Крім сорок одного генератора для медичних закладів, придбано і відправлено до України шість юрт. Перше тимчасове, але надзвичайно тепле і затишне житло, уже встановлено в Бучі. По одній «юрті незламності» змонтують у Києві, Харкові та Одесі. Розглядаємо пропозиції інших міст».

— Символічно, що саме в Бучі змонтовано і відкрито перший у країні пункт обігріву — казахську юрту, — поділився секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський. — Жителі міста вдячні казахським друзям, Посольству Казахстану в Україні, народному депутату України, голові депутатської групи міжпарламентських зв’язків з Республікою Казахстан Сергію Нагорняку за турботу про місто, яке зазнало стільки страждань і руйнувань від рашистських нелюдів. Тепер бучанцям буде де зігрітися, попити гарячого чаю у разі відсутності електроенергії чи з настанням сильних морозів.

Тим часом Сергій Нагорняк уже анонсував відкриття «юрти незламності» від казахстанських побратимів у центрі Києва, обабіч пам’ятника Тарасу Шевченку.

Монтаж юрти вже розпочато. «Місце її розташування обрано не випадково, — зазначив парламентарій. — Казахський народ свято шанує пам’ять про нашого Кобзаря. Український геній перебував у тих краях під час десятирічного царського заслання, малював неозорі степи, образи казахів і щиро співчував їх тяжкій долі. Тому дуже символічно, що саме у місці вшанування поета-пророка стоятиме юрта—подарунок від братерського народу. У ній кияни зможуть не лише зігрітися, а й ознайомитися із культурою, традиціями та звичаями Казахстану.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут