На сесії Сумської райради депутати абсолютною більшістю голосів — 43 із 54 — визнали незадовільною роботу голови ради Віктора Хіміча. Написав заяву про дострокове складання повноважень і секретар райради Валерій Сорокін.

Після цього почалася виборна процедура. На посаду нового голови Сумської районної ради висунули дві кандидатури — обидві від політичної партії «Слуга народу», але необхідної кількості голосів не набрали ні Володимир Гордієнко, ні Костянтин Клімов.

Секретар ради Валерій Сорокін, проаналізувавши нові реалії, передумав іти у відставку і відкликав свою заяву про дострокове припинення повноважень. Згідно з чинним законодавством, за відсутності голови його обов’язки покладаються на секретаря: тож В. Сорокін де-юре мав би очолити Сумську районну раду.

Ця новина миттєво наробила не лише в районі, а й на Сумщині загалом чимало шереху, бо Валерій Сорокін обраний до райради від ОПЗЖ.

Упродовж часу, що минув після виборів, ОПЗЖ та її лідери фактично ініціювали повномасштабну війну в Україні, тому діяльність проросійської партії заборонили. Її представник на чолі будь-якої важливої структури сьогодні — це нонсенс, що межує з державною зрадою, і в Україні стає дедалі менше людей, котрі міркують інакше.

Уже через кілька годин після «нічийного» голосування, коли жодна із двох нових кандидатур на посаду голови районної ради не здобула необхідної підтримки, депутати повернулись до зали і продовжили роботу. А саме: окрім голови, достроково припинили повноваження ще й секретаря ради Валерія Сорокіна. Тож станом на сьогодні найбільший представницький орган влади районного штибу на Сумщині залишається без очільника. Триває «спікеріада».

Сумська область.

Фото suspilne.media