«Наші бійці відважно намагаються втримати оборону. Це складний етап війни, але ми в цій війні переможемо. Сумніву немає», — зазначила вона. 

Тим часом аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили, що російські загарбники, ймовірно, змогли захопити весь Соледар, однак це не означає неминуче оточення Бахмута.

За інформацією військового експерта Сергія Згурця, окупаційні війська росії ще два дні тому повідомляли про захоплення цього міста, але сьогодні, здається, у ворога почався інформаційний ступор. «Замість звітів росіян про звичну тотальну перемогу почали лунати заяви про те, що із захопленням Соледара, як то кажуть, вони трохи поспішили. Зі свого боку ЗСУ, як і раніше, так і сьогодні, спростовували повідомлення росіян про нібито окупацію цього міста і словами, і практичними діями».

Своєю чергою радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявляє, що втрати ворога під Бахмутом та Соледаром катастрофічні. «Але це не тисяча чи дві — це 10, 15 або навіть 20 тисяч за весь час наступу на Бахмут і Соледар. Вони там втрати не рахують. Для росіян принципово захопити хоча б щось, щоб можна було два тижні говорити про те, що вони умовно «захопили північну околицю міста Соледара», що вони «ведуть шалені бої в центрі Соледара», що це «вирішить питання війни та миру» і тоді «Україна впаде», — зазначив він в ефірі одного телеканалу.

За даними Генштабу, за добу (станом на ранок 13.01) підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Велика Новосілка Донецької області.

Водночас противник завдав п’ять ракетних ударів по мирних містах — Костянтинівці, Краматорську та Запоріжжю. Також окупанти здійснили 52 обстріли з РСЗВ та 18 авіа-
ударів.

«Російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення тимчасово захопленої території Херсонської області, яке відмовляється співпрацювати з окупаційною владою, здійснюють побудинкові обходи. До того ж загарбників турбує проукраїнська налаштованість громадян регіону, що становить для них загрозу. В окремих населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області противник проводить фільтраційні заходи. Під час перевірки особливу увагу окупанти надають телефонам, шукають підтвердження співпраці із Силами оборони України», — зазначили в силовому відомстві.