Президент Володимир Зеленський висловив співчуття рідним та близьким 25 загиблих внаслідок російського удару по Дніпру 14 січня.

Про це глава держави написав у своєму Telegram-каналі.

«Розшукується 43 людини.

Попередньо зруйновано 72 квартири та пошкоджено понад 230 квартир.

Встановлено 4 намети ДСНС та 2 намети від волонтерів. Психологи надають допомогу постраждалим.

Пошуково-рятувальні роботи та демонтаж небезпечних конструктивних елементів тривають. Цілодобово. Продовжуємо боротися за кожне життя.

Мої співчуття всім рідним і близьким загиблих».

Нагадаємо

Кількість загиблих в результаті ракетного удару по будинку у Дніпрі 15 січня зросла до 25 людей.  Про це повідомив Офіс генпрокурора.  

Серед загиблих внаслідок російського обстрілу одна дитина.  Понад 70 людей поранено. З них понад 40 госпіталізовано, частина у тяжкому й вкрай тяжкому стані.

Серед загиблих та травмованих також є діти.        

"Ця трагедія - не просто воєнний злочин, це злочин проти людяності. Масштабне вбивство мирних громадян в Україні. Кожен важливий доказ буде задукоментований. Слідством та прокурорами будуть встановлені та притягнуті до відповідальності як ті, хто безпосередньо запускав ракети, так і їх командири, які віддали цей злочинний наказ. Усе російське військове керівництво", - заявив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов. 

За попередніми даними, окупанти застосували ракету Х22.

Зазначається, що цей тип ракет призводить до найбільших людських жертв, адже ракета є надзвичайно неточною, має величезне відхилення.

Відтак застосування такої зброї по цілях у густонаселених районах - це однозначно воєнний злочин. 

На місці події досі триває пошуково-рятувальна операція. Паралельно відбуваються активні слідчі дії - працюють експерти-криміналісти, прокурори, слідчі поліції і СБУ.

«Голос України».

Фото зTelegram-каналу Президента.