На п’яти підприємствах загалом переробили 2,4 млн тонн буряків. Цукру в області випущено 360,1 тис. тонн, це майже стільки, як і попереднього сезону — тоді мали 363,5 тис. тонн, йдеться на сайті ОВА.
Найбільшу кількість сировини переробили на Гайсинському і Крижопільському підприємствах, де отримали 70 відсотків цукру від загальнообласної кількості. Саме ці заводи працювали до середини січня. Три інші —Жданівський, Томашпільський і Юзефо-Миколаївський — закінчили роботу ще у грудні.
За нинішніх складних умов фахівці називають вдалим результат цукроварів краю. Кожен четвертий кілограм цукру в країні — саме з Вінниччини. Область утримує лідируючі позиції з виробництва солодкого піску протягом усіх років незалежності держави.
Як повідомили в асоціації «Укрцукор», загалом у країні окремі заводи ще мають запас буряків - тож продовжують їх переробку.