Сумний підсумок від рятувальників:
 «Авіаційна катастрофа на Київщині… після проведення ідентифікації, на місці падіння гвинтокрила виявлено 14 загиблих осіб, з них 1 дитина та 9 осіб, які перебували на борту. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється)».

12.10

За інформацією ДСНС, у Броварах розбився вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54).

Було пошкоджено будівлю дитячого садка - виникла пожежа, яку ліквідували через годину,  вибито скло у чотирнадцятиповерховому житловому будинку, пошкоджено 3 легкових автомобілі.
Унаслідок надзвичайної ситуації станом на 11.00 загинуло 15 людей, з них 3 дитини.

Травмовано 25 осіб -15 дорослих та 10 дітей, яких госпіталізовано до лікарень.

На борту гвинтокрила перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС.
До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 од. техніки. На місці події працюють психологи ДСНС.

12:27

Президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки та іншим уповноваженим органам з'ясувати обставини катастрофи гелікоптера. Про це глава держави зазначив у своєму Телеграм-каналі.
«Сьогодні в Броварах Київської області сталася жахлива трагедія. Розбився гелікоптер ДСНС, на місці падіння виникла пожежа. Станом на цю хвилину 15 людей загинули. Точне число жертв трагедії встановлюється», – зауважив Зеленський.

Він підтвердив, що серед загиблих – міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, їхні помічники, екіпаж гвинтокрила.
Також Президент проінформував, що травмовано 25 людей, у тому числі 10 дітей. Водночас він уточнив, що троє дітей загинули, адже гвинтокрил упав на територію одного з дитячих садочків. «Доручив Службі безпеки України у взаємодії з Національною поліцією України й іншими уповноваженими органами зʼясувати всі обставини того, що сталося», – зазначив Зеленський.

Президент додав, що на місці трагедії працюють усі служби. 

«Мої співчуття всім рідним і близьким загиблих! Денис, Євген, Юрій, команда МВС... справжні патріоти України. Світла памʼять! Світла памʼять усім, чиї життя забрав цей чорний ранок!» – підкреслив Президент.

12:47  

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували пожежу на місці падіння гелікоптера у Броварах Київської області.  Як повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події, на місці падіння гелікоптера, де зараз працюють рятувальники та правоохоронці, перебувають представники влади, зокрема міський голова Ігор Сапожко.  Також тут перебувають родичі загиблих, з ними спілкуються психологи.  Місце аварії оточене правоохоронцями, триває розбір зруйнованих конструкцій дитсадка.   Працюють судмедексперти з Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

13:18  Керівництво Міністерства внутрішніх справ, яке загинуло внаслідок падіння гелікоптера у Броварах, летіло на Харківщину. Про це повідомив у Фейсбуці начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.   

«Сьогодні я мав зустріти, мав потиснути руки, мав… побачити не тільки керівників, ні, - Друзів, яких Поважав, яких чекав. Розмовляв вчора, сьогодні, зі всіма, хто був на борту, поговорив і виїхав зустрічати, зустрічав. Неможливо передати словами, неможливо просто повірити!» - написав Тимошко.

13:20

У Національної поліції України інформують, що за наявною уточненою інформацією, 16 осіб вважаються загиблими після падіння гвинтокрила у Броварах Київської області у середу.
Про це у телемарафоні заявила речниця НПУ Мар’яна Рева.

«За тією інформацією, яка у нас є уточнена, на цей момент, є 16 загиблих осіб унаслідок цієї авіатрощі, троє загиблих - це діти. Крім того, 25 осіб перебувають у медзакладах, їм надається кваліфікована меддопомога. 10 травмованих – це так само є дітки. Кілька осіб знаходяться у тяжкому стані у реанімації», - сказала вона.

Речниця уточнила, що загалом у всіх постраждалих - різний ступінь важкості травм.

За її словами, на місці продовжують працювати слідчо-оперативні групи НПУ, тут також працюють ДБР і СБУ, рятувальники. Вона поінформувала, що поліція робить все можливе, щоб зібрати якомога більше інформації про обставини події.

14:36

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили про 17 загиблих людей внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах Київської області.

«Станом на 14:00, виявлено 17 загиблих осіб, з них 4 дитини та 9 осіб, які перебували на борту. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється)», - ідеться в повідомленні.

14:51

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили імена загиблих внаслідок падіння гелікоптера у Броварах Київської області.

Зокрема, під час виконання службових обов’язків загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, заступник керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк, начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції Михайло Павлушко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький.

Також загинули командир повітряного судна - інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Олександр Василенко, пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Костянтин Коваленко, бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах прапорщик служби цивільного захисту Іван Касьянов.

15:47 

За уточненими даними ДСНС, на місці падіння вертольота у Броварах Київської області у середу було виявлено 14 загиблих осіб, з них одна — дитина.  «Авіаційна катастрофа на Київщині, станом на 15:00: за уточненою інформацією, після проведення ідентифікації, на місці падіння вертольоту виявлено 14 загиблих осіб, з них 1 дитина та 9 осіб, які перебували на борту. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється)», - заявили рятувальники.

16:36  

У місті Бровари Київської області завершено пошуково-рятувальні роботи на місці авіакатастрофи.  “Авіаційна катастрофа на Київщині. Станом на 15:45 у м. Бровари пошуково-рятувальні роботи завершено”, - ідеться в повідомленні ДСНС.

17:16  

У Броварах працює координаційний штаб, де громадяни можуть отримати інформацію про своїх родичів та близьких. Інформації щодо зниклих безвісти до нього не надходило.   

«Після того, як сталася трагедія, в школі № 10 був відкритий координаційний штаб, куди стікається вся інформація, де люди можуть отримати інформацію про своїх родичів та близьких. Інформації про зниклих безвісти на цей момент не поступало», – сказав очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в ефірі загальнонаціонального телемарафону.   

Посадовець наголосив, що громадяни, які не можуть після трагедії зв’язатися зі своїми близькими, мають звернутися в координаційний штаб та поліцію і надати всю відому інформацію. 

«Ми будемо уточнювати списки дітей, вихователів, які знаходилися в закладі, батьків, які приводили дітей в садочок, для того, щоб ідентифікувати всіх, встановити місце знаходження кожного», – сказав Кулеба.

17:18  

Уряд доручив у рамках Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій утворити спеціальну робочу групу, яка візьме на контроль розслідування падіння гелікоптера в Броварах Київської області.   

«На позачерговому засіданні Уряд доручив у рамках Державної комісії ТЕБ і НС утворити спеціальну робочу групу, яка візьме на контроль розслідування трагедії в Броварах», - заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.


 «Голос України».
За матеріалами Укрінформ, прес-служб ДСНС, Нацполіції та КОВА.

Фото Укрінформ.