Президентка Європарламенту Роберта Мецола та Президент Латвії Егілс Левітс, експрем'єр та міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

На цьому наголосила Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, посилаючись на слова Президентки Європарламенту Роберти Мецоли.

Президентка Європарламенту торкнулася теми втоми від війни, на яку дуже сподівається країна-агресор росія. Втім, на її переконання цього не станеться, а міжнародна підтримка України зберігатиметься до нашої перемоги.

«Одного дня ми скажемо, що вже зробили достатньо. Але «достатньо» буде виключно в тому випадку, коли Україна переможе», - наголосила Роберта Мецола.

Своєю чергою Президент Латвії Егілс Левітс зазначив, що результат цієї війни визначить новий порядок глобальної безпеки. Він також підтримує конфіскацію російських активів на користь українців.

«Заморожені російські активи повинні бути використані для відбудови України», - переконаний Егілс Левітс.

Важко не погодитися і з тезою Карла Більдта про те, що допомагаючи Україні, колективний Захід також допомагає і собі.

«За виступами і дискусіями у Давосі, бачу тенденцію до формування консенсусу всередині євроатлантичної спільноті про те, що єдиний шлях до миру - це не пошук якихось компромісів із рф, а підтримка України [на шляху] до перемоги», – підсумувала Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.