Про це заявив народний депутат, член Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський. 

«Важливо, що вже є позитивна динаміка в риториці, політичних заявах і в рішеннях на політичному рівні наших союзників. 

 Важливо, що вже навіть Нідерланди готові віддати Україні Ф-16, що є у них на озброєнні, щоб ми могли в повітрі протистояти Російській Федерації. Поки ми говоримо про те, що це найближча перспектива. Думаю, що після отримання Україною танків, наступним кроком стануть штурмова авіація та винищувачі західних зразків, які набагато кращі за російські зразки», - зазначив парламентарій. 

За його словами, наявність такого серйозного озброєння буде суттєвим стримуючим фактором для російських військ. 

«Володимир Зеленський чітко й однозначно зауважив, що час нині працює як союзник РФ, тому для нас важливі швидкі поставки озброєння. Наявність в Україні танків, БМП, далекобійної артилерії – це найголовніший фактор, що не дозволить Росії досягти тактичних цілей, які вона ставить перед собою. Стратегічних цілей окупантам досягти вже не вдасться, і це вже розуміють у самій Росії», - сказав політик. 

Водночас він звернув увагу на те, що зараз війна перейшла в ту фазу, коли навіть у Москві готуються до можливих ударів і розміщують на дахах будівель ЗРПК «Панцир-С1». 

«Думаю, що такі дії – це демонстрація страху. Війна в активній фазі й час, коли здійснюватимуться удари по їхніх стратегічних об’єктах, центрах ухвалення рішень, уже близько. Окупанти розуміють, що в України з’являється потенціал і наші партнери можуть найближчим часом надати нам такі види озброєння, яке зможе сягати не лише на тактичному, а й на стратегічному рівні об’єктів, котрі є законними воєнними цілями для ЗСУ. Час доведе, що побоювання РФ виникли не на порожньому місці», - наголосив народний депутат.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України