Уряд Естонії ухвалив наступний і наразі найбільший пакет військової допомоги Україні загальною вартістю 113 млн євро. У межах цього пакета Україні передадуть усі 155-мм гаубиці, які має Естонія.

«Хочемо в такий спосіб створити прецедент, щоб в інших країн не лишилося жодних виправдань, чому вони не можуть надати Україні необхідне озброєння для Перемоги у війні», — коментує Посол Естонії в Україні Kaimo Kuusk.

«Вдячні! Дякуємо за потужну підтримку та сигнал світу нашим друзям, які поруч та підтримують і словами, і діями.

Ми бачимо і відчуваємо допомогу Естонії на всіх фронтах», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Олександр Корнієнко і додав: «Чекаємо реакції від представників інших держав — нам потрібна зброя, щоб захистити наші незалежні кордони та території від ru-загарбників».

Насичений тиждень планується у Брюсселі

Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко у телемарафоні «Єдині новини».

«Я вже тут і будемо проводити зустрічі на парламентському рівні, говорити про Україну та доносити наші потреби з перших вуст», — поінформував Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Зокрема, заплановано його зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та з колегами з офісу Північноатлантичного альянсу.

«Нам є про що розповісти та обговорити українські питання. Й так само подякувати Бельгії за активізацію підтримки України.

Маємо питання до німецьких парламентарів.

Будемо працювати на парламентському рівні і, думаю, буде про що розповісти за результатами зустрічей», — зазначив Олександр Корнієнко.