20 січня на 63-му році передчасно пішов із життя народний депутат України третього та четвертого скликань, член Народно-демократичної партії, голова Контрольно-ревізійної комісії Народно-демократичної партії, голова правління Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я», почесний працівник ракетно-космічної галузі, президент Українсько-корейського товариства дружби і співробітництва

ПЕТРОВ Олег Володимирович.

Олег Володимирович народився 20 серпня 1960 року в місті Павлограді Дніпропетровської області. У 1986-му закінчив фізичний факультет Дніпропетровського державного університету. У 1994—1997 роках — керівник відділу Секретаріату Кабінету Міністрів України. У 1997—1998 роках — заступник Міністра Кабінету Міністрів України. Народний депутат України третього і четвертого скликань (1998—2006).

Понад 30 років О.В. Петров очолював УМАКО «Сузір’я». Освітні заходи, які було започатковано, організовано та проведено під його керівництвом, для багатьох дітей сприяли вибору професії в авіакосмічній чи інших інженерних галузях або вони пов’язали свою професійну діяльність з наукою про космос та ракетобудуванням. Він був талановитим керівником.

Коли зупиняється серце людини, важко знайти слова втіхи для рідних, особливо для тих, для кого ця людина була найголовнішою в житті. Проте світлі спогади про добрі земні справи, трудовий шлях, людяність та чесність назавжди залишаться у пам’яті та серцях усіх, хто знав Олега Володимировича, любив та шанував його.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким у зв’язку з цією втратою. Вічна і світла пам’ять!

Церемонія прощання з Олегом Володимировичем Петровим та громадська панахида відбудуться в середу 25 січня 2023 року об 11-й годині у Видубицькому монастирі Києва.