За словами командувача, на першому етапі роботи створено 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків Ford F250 і Ford F350, які адаптовано до бойових умов. Вони захищатимуть небо як на підступах до Києва, так і повітряний простір над населеними пунктами півночі та північного заходу України.

— Мобільні вогневі підрозділи вже захищають підступи до об’єктів критичної інфраструктури на Волині, а також стратегічні об’єкти Сумщини, — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як повідомив командувач, сьогодні досвідченим екіпажам передано чергову партію позашляховиків, які мають змогу швидко переміщуватись і вражати повітряні цілі — зокрема безпілотні літальні апарати типу «Mohajer-6» та «Shahed 136».

— Зокрема, ці групи виконуватимуть завдання на найнебезпечніших ділянках, звідки здійснюватиметься підліт ворожих БПЛА, крилатих ракет або авіації. Робота полягає в тому, що мобільний вогневий підрозділ висувається на визначене місце, відпрацьовує заданий азимут підльоту повітряної цілі й так само швидко повертається до місця дислокації, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Слід зауважити, що 19 позашляховиків для подальшого створення мобільних вогневих груп за сприяння командувача передано Збройним Силам України благодійниками в межах програми «ГЕРОЙCAR». Робота триває в рамках цивільно-військового співробітництва. Координатор програми зі створення мобільних вогневих груп — старший офіцер Командування об’єднаних сил ЗС України підполковник Борис Кутовий.

Разом переможемо!

Відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.