Про це глава Української держави написав у Телеграмі.

«Вітаю в Україні Президента Фінляндії Саулі Нііністьо. Україна цінує підтримку Фінляндії та фінського народу», - написав Глава держави.

Він також подякував президентові Фінляндії за цей візит.

Президенти обговорили війну Росії проти України. Лідер Фінляндії пообіцяв і надалі підтримувати нашу державу.

«Сьогодні я зустрівся з президентом України Зеленським у Києві. Ми обговорили поточну ситуацію російсько-агресорської війни та підтримку, якої потребує Україна. Фінляндія продовжує підтримувати Україну», - написав Саулі Нііністьо у Twitter.

За словами Нііністьо, питання надання Україні танків все ще залишається відкритим.

«Ми є єдиною країною поза НАТО, яка має "Леопардів". Ми також маємо довгий кордон з Росією, і це потрібно враховувати», заявив Нііністьо під час прес-конференції.

За словами Нііністьо, існують різні ролі у наданні допомоги Україні, і Фінляндія бере активну участь у цій допомозі. На сьогоднішній день Фінляндія надала Україні 600 мільйонів євро у вигляді військової допомоги, – повідомляють ЗМІ.

Вранці Саулі Нііністьо відвідав зруйновані Росією Бородянку і Бучу.  У Бородянці Нііністьо обговорив питання реконструкції та тимчасового житла, яке Фінляндія вже надала Україні. Він зазначив, що свого часу Фінляндія також отримувала житло від Швеції. 

«Це нагадує мені моє дитинство. Я жив на вулиці, будинки якої називалися шведськими, тому що Швеція передала їх Фінляндії після Другої світової війни», - сказав Нііністьо супроводжуючій групі.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони Фінляндії 20 січня заявило про надання Україні дванадцятого пакету військової допомоги. Вартість становитиме понад 400 мільйонів євро.

«Голос України».

Фото інформагентств.