Ворог, зазнаючи численних втрат, не припиняє наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Запорізькому та Херсонському — обороняється.

За даними Генштабу, ворог докладає зусиль, аби вийти на адмінкордони Донеччини та Луганщини. Найспекотніше —  на околицях Бахмута. Окупанти намагаються обійти місто з флангів, то перерізати лінії постачання. Уночі і вдень тривають тяжкі бої, штурми, намагання ворога просунутися до міста. Але лінія оборони тримається.

На Запорізькому та Херсонському напрямках від танкового та артилерійського вогню постраждали райони понад 40 населених пунктів. Серед них — Староукраїнка, Залізничне, Мала Токмачка і Новоандріївка Запорізької області, а також Золота Балка, Михайлівка, Новоберислав, Одрадокам’янка, Іванівка, Велетенське Херсонської області та місто Херсон, де загарбники обстріляли пологовий будинок, школу та поліклініку.

Тим часом з Каховки ворог продовжує вивозити медичне обладнання. Його перекидають до центральної міської лікарні, що в Генічеську на Херсонщині.

«Росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі. Зокрема, у Краснодарі відбувається активне вербування таких осіб до складу приватної військової компанії «вагнер». Більшість українських ув’язнених не задоволені примусовою зміною становища та зневажливим ставленням до них російських ув’язнених. Найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини», — зазначили в Генштабі.