У ніч на четвер зі східного узбережжя Азовського моря російські окупанти випустили 24 дрони-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Всі вони були збиті нашими підрозділами ППО, переважно у центрі країни, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Зранку 26 січня росія атакувала вже ракетами. Тільки у напрямку Києва протиповітряна оборона відмінусувала їх понад двадцять. У Дніпровському та Голосіївському районах столиці пролунали вибухи. У КМДА повідомили: внаслідок падіння частини ракети загинув чоловік, є постраждалі.

За інформацією місцевих ОВА, є влучання ворожих ракет на Вінниччині та Одещині в об’єкти критичної інфраструктури.

Військовий експерт Сергій Згурець прокоментував тактику противника: «Ворог зазвичай використовує три елементи атак на Україну. Це підняття літака у повітря з ракетами «Кинджал», що примушує нас задіювати засоби радіолокаційного спостереження, щоб активізувати комплекси ППО. Далі по виявлених об’єктах противник намагається здійснювати атаки БПЛА Shahed. Їх головна мета — вплинути на вичерпання ресурсів зенітних ракет, які закривають Київ. Коли злітає ворожий ракетоносій, ми оперативно перебазовуємо свої комплекси ППО. Вони перебувають у постійному русі, аби противник не виявив місце розташування. Після збиття Shahed ворог вважає, що можливості нашої ППО зменшилися і час використовувати крилаті ракети, які гарантовано збиває наше ППО». За словами Згурця, російські ракети Х-22 завдають найбільшої руйнації. Для ударів по столиці росіяни можуть використовувати С-300 та С-400 зі своєї території або з території білорусі.

До речі

У ГУР МОУ кажуть: окупанти перекидають військові вантажі по всій території рф, зокрема через Кримський півострів, у південні області. Наразі їхні склади розташовані за 80—120 км від лінії фронту, і щоб завдавати по них ударів, а також для початку контрнаступу, Україні потрібна далекобійна артилерія.