Зустріч української делегації на чолі з Олександром Корнієнком із віце-президенткою Європарламенту Евою Копач (друга праворуч).

«Вдячний за можливість говорити про Україну, нашу ситуацію та потреби з представниками Європейського Парламенту. Наша делегація отримала потужні сигнали підтримки та розуміння про подальшу співпрацю», — зазначив у Фейсбуці Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко за результатами зустрічей із депутатами Європарламенту.

Олександр Корнієнко подякував за змістовний діалог та можливість бути почутим голосом українського народу голові групи S&D в Європарламенті Іратхе Гарсії Пересу, голові групи EPP Манфреду Веберу, віце-президентці Єврокомісії Вері Йоуровій, комісару ЄС із сусідства та розширення Оліверу Варгею, комісару ЄС із бюджету Йоганнесу Гану та члену групи Renew в Європарламенті Владу Георге.

Українці обрали шлях до Європейського Союзу і проходять євроінтеграційний етап, для того, щоби досягти мети, зауважив перший заступник глави парламенту. Верховна Рада виконує надані рекомендації та завдання. Ми не чекаємо кращих часів, а рухаємося у заданому векторі вже зараз.

«Україна бореться зі злом — з російською агресією. Час — це один із видів зброї. Тому ми очікуємо швидких рішень, які стосуються нашої держави», — наголосив він.

Олександр Корнієнко також підкреслив, що ми очікуємо важливих результатів від Саміту Україна-ЄС. «Продовжуємо нашу роботу на міжнародній арені», — акцентував Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

У зустрічах також взяли участь народні депутати, члени української делегації: заступник голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв, голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа, заступниця голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк та голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе.