За добу (станом на ранок 27.01) вдалося відбити атаки росіян в 11 населених пунктах Донеччини та Луганщини: Площанці, Невському, Червонопопівці, Верхньокам’янському, Парасковіївці, Бахмуті, Кліщіївці, Водяному, Невельському, Мар’їнці і Вугледарі. Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ вразили чотири пункти управління, район зосередження живої сили противника, два райони зосередження артилерії, склад боєприпасів та два інші важливі ворожі об’єкти.

За даними Генштабу, окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ в районі Бахмута та Вугледара, щоб просуватися далі, зокрема на Слов’янськ, Краматорськ та Покровськ. Дуже гаряче нині поблизу Вугледара. Ворогу наразі не вдається закріпитись на околицях та увійти в місто. Тому вони застосовують тактику постійних наступів дрібнопіхотних підрозділів під безперервним артилерійським обстрілом. ЗСУ тримають лінію оборони, усі атаки ворога відбито.

Тим часом наші військові відновили контрнаступ у районі Кремінної. Принаймні про це йдеться в черговому звіті Інституту вивчення війни. Російська армія не полишає спроб повернути собі населений пункт Невське, так само, як і решту сіл біля Кремінної. Життя тут рятує лише мобільність, бо зупинка руху провокує обстріл.