Проте Сили оборони продовжують відбивати атаки ворога й нищити його.

ОК «Південь» повідомляє: станом на понеділок у Чорному морі ворог тримає два надводні й один підводний ракетоносії з 20 «Калібрами». «Загроза ракетної та мінної небезпеки залишається надзвичайно високою — в штормовому морі ворог тримає корабельне угруповання з ракетоносіями й залишив зо чотири сотні мін, які хвилями приносить до берега», — йдеться в повідомленні.

Водночас на півдні противник не готовий вести активні бойові дії, щоб не розосереджувати сили. Попри достатню їхню кількість, росіяни підтягують мобілізаційний ресурс, але технічно він незабезпечений. «Чмобиків» окупанти готові виставляти певним загородженням на передовій.

На окупованих територіях Херсонщини ворог посилює методи впливу на мирне населення.

«Тактика терористів залишається сталою. Головне завдання противника — тероризувати мирне населення. Але ця тактика не працює. Люди розуміють, що мають справу з терористами. Наша робота по лівому берегу досить потужна. Дорозвідування зараз ускладнено через те, що ворог посилює методи впливу на мирне населення. росіяни вишуковують проукраїнськи налаштоване населення. Ми намагаємося не наражати на небезпеку тих, хто нам допомагає», — зазначила речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.