Такого висновку дійшли в Інституті вивченні війни (ISW). Там припускають, що росія, ймовірно, задіяла ще не всі резерви, зараз вона посилює військо на Донбасі.

Аналітики нагадали заяву Генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що немає жодних ознак прагнення рф до мирних переговорів, а всі її дії вказують на протилежне. А також звернули увагу на посилення економічних зв’язків між москвою і Тегераном.

Днями речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив у телеефірі, що росія не залишила своїх намірів отримувати від Ірану безпілотники-камікадзе та балістичні ракети Fateh та Zolfaghar. За його словами, проти балістики Україна немає сьогодні засобів. Тому дуже важливо, щоб міжнародні партнери та союзники надали Patriot PAC-3 та SAMP-T, які можуть збивати балістичні ракети.

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив: влада розуміє загрозу повторного наступу російських військ на територію України. Як відомо, наразі у межах мобілізації у росії призвали 300 тисяч осіб. 150 тисяч уже відправили на фронт, а ще 150 тисяч готуються на різних полігонах у росії та білорусі.

«Так, це для нас виклик, але ми це витримаємо, бо 24 лютого 2022 року було набагато складніше. Тоді ми були сам на сам з країною-агресоркою. Зараз ситуація зовсім інша. Щотижня з’являються новини з різних куточків світу про допомогу Україні», — сказав Данілов. За його прогнозами, які він озвучував раніше, росіяни готуються до нової хвилі агресії до 24 лютого.

У свою чергу військові експерти кажуть, що ПВК «Вагнер» може мобілізувати ще 50 тисяч зеків на війну в Україні. Такий потенціал у власника цієї «приватної армії» пригожина є.

Тим часом міноборони рб оголосило про початок двотижневого спільного з росіянами штабного тренування так званого об’єднаного командування регіонального угруповання військ. «Протягом тижня представники військових відомств двох держав відпрацюють питання спільного планування застосування військ на основі досвіду збройних конфліктів останніх років за темою «Ухвалення рішення на застосування регіонального угруповання військ (сил) в інтересах забезпечення воєнної безпеки Союзної держави», — йдеться у повідомленні.