Федерація футболу України категорично проти об’єднання українського та російського чемпіонатів. Про це заявив віце-президент ФФУ Володимир Мариновський (на знімку).
анням українського та російського турнірів — нікудишній, ФФУ ніколи на таке не піде, — пообіцяв він. — Федерація робитиме все можливе, щоб у нашому чемпіонаті виступало 16, мінімум 14 команд, — це я вам гарантую.
Останні події змусили всіх зрозуміти, що під час атестації футбольних клубів слід ретельніше дивитися на їхнє фінансове становище. У професіональному спорті некоректно зніматися зі змагань хоча б із поваги до решти команд. Це порушує спортивний принцип, який є головним для таких турнірів. Цього допускати не можна, — сказав віце-президент ФФУ.
Отакі постійність і непохильність керівників українського футболу радують. Раніше кілька разів про неможливість такого проекту висловлювався президент ФФУ Анатолій Коньков.
А от компанія за хутором Михайлівським ніяк не вгамується. Валерій Газзаєв весь час приїздить до нас, йому надають купу ефірного часу на одному спортивному телеканалі — от він і надуває щоки, несе якусь маячню.
Трохи пояснив ситуацію президент УЄФА Мішель Платіні (на знімку), котрий повідомив, хто за всім цим стоїть.
— Ідея створення об’єднаного чемпіонату не відповідає принципам УЄФА, — заявив він. — Ми в якийсь момент думали про допомогу лігам і національним асоціаціям, які не можуть вижити через фінансові проблеми. Зокрема, проводимо експеримент у жіночому футболі, об’єднавши чемпіонати Нідерландів та Бельгії. Потім виникла ідея об’єднаного турніру Росії та України. Але вона абсолютно не відповідає нашим принципам.
І правильно футбольні федерації двох країн сказали: «Ми великі держави, нашим чемпіонатам не потрібно зливатися». Про це я казав у Сочі й президенту РФ Путіну. Мова про об’єднання може йти лише у маленьких країнах. А ви є автономними і незалежними.