Сили оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Веселе, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області.

Водночас противник завдав 4 ракетні удари по цивільній інфраструктурі Харкова і Дружківки на Донеччині та здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах Херсона. Є загиблі та поранені.

За даними Генштабу, найгарячіше — на Бахмутському напрямку. Вогневого впливу зазнали понад 25 районів населених пунктів, серед них — Спірне, Білогорівка, Миколаївка, Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Тарасівка, Курдюмівка, Озарянівка та Нью-Йорк Донецької області. Ворог наступає з небаченою раніше силою. Противник намагається вийти з півдня на трасу Костянтинівка — Бахмут, з півночі на трасу Слов’янськ — Бахмут. Ворог використовує різні типи зброї. Попри незначні успіхи росіян у просуванні, траси перебувають під контролем ЗСУ.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження ворога та удар по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. А підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, 8 районів зосередження живої сили противника та склад боєприпасів.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Так, у населеному пункті Василівка Запорізької області окупанти переобладнали місцеву дитячу лікарню під військовий шпиталь для поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації. Прийом дітей до лікарні припинено», — зазначили в штабі.