Один з них — Олександр, чоловік медика батальйону морської піхоти, кавалера ордена «За мужність» III ступеня Наталі Фіялової. Вона також перебувала у катівнях у рашистів. Обох їх полонили у Маріуполі: її 3 квітня 2022 року, чоловіка — на два дні пізніше. Наталю звільнили у грудні минулого року, Олександра тримають досі.

У день пробігу «Голос України» телефоном розмовляв з пані Фіяловою. Жінка сказала, що не може бути поруч з учасниками акції, бо хворіє. На жаль, серед 116 звільнених з полону 4 лютого її чоловіка немає. За словами жінки, за весь цей час від нього не надходило ні листа, ні телефонного дзвінка. Один раз бачили його у сюжеті про наших полонених, який росіяни демонстрували в соцмережі.

«Ми не просто так обрали девізом акції слова: «Боріться за них так, як вони боролися за нас», — каже заступник голови ГО «Дорожній контроль Вінниці» Денис Клімов. — Ці слова мають нагадувати кожному з нас, що у полоні досі залишаються 700 захисників «Азовсталі». Згадану цифру ми написали на банері, який виставили на головній машині колони».

Організатор переконаний, що треба частіше нагадувати про наших полонених міжнародним організаціям, які покликані опікуватися захистом прав людей. Вимагати від них тиснути на росію, адже європейці постійно повторюють, що життя людини — найбільша цінність. Крім слів, потрібні дії...

Колона проїхала через усе місто з його східної частини до західної. На автомобілях майоріли державні прапори. Привертав увагу напис великими літерами: «Ми вас чекаємо!».

Вінниця.

Фото з фейсбук-сторінки ГО «Дорожній контроль Вінниці».