«Фортеця Бахмут. Місто героїв та незламності!» Так написав у Фейсбуці голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, котрий цими днями перебуває на Донеччині і там зустрів свій день народження.

Він повідомив, що зумів об’єднати наших земляків — закарпатських воїнів із різних підрозділів — в одному місці з єдиним міцним бойовим духом: «Дякуємо за героїзм, побратими!».
За його словами, Бахмут зараз є найгарячішою точкою війни. І зовсім не випадково саме на цьому напрямку тримають оборону та дають відсіч окупантам одні з найкращих воїнів України — наші земляки, бійці закарпатських підрозділів Збройних Сил, ССО та Нацполіції.

Ситуація в цьому районі складна, але контрольована.

Далі В. Микита сповіщає, що завдяки нашим спецпризначенцям вдалося дістатися до підрозділів і особисто підтримати хлопців, передати спецзасоби, які привезли для посилення їхньої обороноздатності: «Перші на нас чекали побратими зі зведеного батальйону Національної поліції України «Захід», котрі із самого початку повномасштабної війни діють як бойовий підрозділ разом із ЗСУ, НГУ та ССО. Також уперше побачив роботу поліцейського мінометного розрахунку 120-го калібру, який забезпечує артпідтримку механізованих підрозділів Збройних сил. Окрім цього, ефективно працюють групи аеророзвідки та групи швидкого реагування».

В. Микита передав захисникам прилади нічного бачення. «Приємно було отримати від підрозділу в подарунок прапор батальйону. Для мене, як офіцера, це велика честь. Насамкінець важливе: запашна закарпатська кава в колі наших бійців. Дякую за службу. Незабаром знову зустрінемося. Ми пишаємося! Закарпаття пишається!»

Відтак голова ОВА подякував Роберту Бровді з позивним «Мадяр» за вітання з уродинами: «Спасибі за смачний чай, зв’язок через Starlink, прив’язаний до машини, та впевненість, яку ти генеруєш! Скоро побачимося, мій друже». Потім провів зустріч із бійцями вже легендарного підрозділу аеророзвідки «Птахи Мадяра», який очолює наш земляк — закарпатець Роберт Бровді.

Зараз аеророзвідники працюють на Бахмутському напрямку. Це «очі» нашого війська та «прицільна планка» артилерії, які ефективно знищують окупантів на підступах до міста.
«Поки їхали вулицями Бахмута, — продовжує В. Микита, — встигли поспілкуватися, обговорити поточний стан справ, потреби підрозділу, необхідну допомогу тощо. Приємно було дізнатися, що всі закарпатці з різних бойових підрозділів взаємодіють, підтримують один одного та діляться потрібними матеріально-технічними засобами.

Передав бійцям вітання від земляків. Сказав, що ми постійно молимося за них, постійно думаємо і чекаємо вдома з Перемогою. Закарпаття пишається своїми воїнами, і підрозділ аеророзвідки «Птахи Мадяра», який сформував Роберт, є черговим доказом того, що наші краяни — одні з найкращих захисників та завжди там, де зосереджені основні сили противника».
Керівник області також зустрівся із бійцями 15-го окремого батальйону, з воїнами 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Її бійці з 2014 року на передовій і завжди виконують надскладні, а іноді майже неможливі завдання.

Передаючи хлопцям спеціальні персональні прилади нічного бачення, очільник Закарпаття зазначив, що тепер укомплектована вся група, а на черзі транспорт та інші не менш важливі речі.

Закарпатська область.

Фото зі сторінки В. Микити у Фейсбуці.