Олег Легеза виконує бойові завдання в одному з підрозділів Сил спеціальних операцій. Нині підрозділ відбиває атаки російських окупантів у районі незламного Бахмута. Саме там захисник отримав нагороду — медаль імені національного Героя Данії, яким є Нільс Еббесен. Уже 700 років він служить для данців символом мужності і боротьби за незалежність своєї країни, не раз надихав їх на перемогу у важкі часи.

Данці звернулися до волонтера Дмитра Павлова з проханням передати медаль Олегу Легезі безпосередньо на фронті. Аби приклад Нільса Еббесена додавав сил і віри у Перемогу над російським агресором нашому земляку і його бойовим побратимам.

Під час чергової гуманітарної місії вінничан до Бахмута волонтер Дмитро Павлов (на  знімку праворуч) виконав прохання данців — передав нагороду Олегу Легезі.

З початку великої війни Олег Легеза очолив благодійний фонд «Енергія Відродження», ініціатором створення якого є ще один депутат облради Андрій Поліщук. Серед тих, хто відгукнувся на звернення фонду допомогти українцям, були представники Данії. Так зав’язалося знайомство.

Згодом пан Легеза пішов добровольцем боронити країну. Данських побратимів приємно вразив такий крок нашого депутата. Вони постійно цікавилися його справами на фронті. Тепер нагородили медаллю.

Разом із нею передали гуманітарну допомогу — потужну теплову пушку. Її волонтери завезли в Бахмут до одного з Пунктів незламності, де збирається багато дітей.

Вінницька область.

Фото з фейсбук-сторінки благодійного фонду «Енергія Відродження».