До того ж це варто зробити не лише на внутрішньому ринку, а й на ринках країн ЄС та інших західних партнерів. Про це розповів народний депутат України Дмитро Кисилевський (на знімку).

За його інформацією, для українських виробників це потенційний ринок обсягом 36 мільярдів доларів на рік: 25,5 мільярда за рахунок поставок продукції переробної промисловості росії та білорусі на західні ринки та майже 11 мільярдів заміщення імпорту з цих країн в Україну.

«Це робота для сотень тисяч українців та українок. А ще й сума потенційних збитків для ворога», — підкреслює парламентарій.

Він інформує, що 10 лютого о 14:00 в Комітеті Верховної Ради України з питань економічного розвитку відбудуться слухання «Заміщення українськими товарами імпорту з російської федерації і республіки білорусь в Україні, ЄС та світі».

«У рамках слухань буде представлено дослідження зовнішньої торгівлі росії і білорусі з Україною і заходом від експертів аналітичного центру CMD Ukraine. У слуханнях візьмуть участь урядовці, народні депутати, представники бізнес-асоціацій та аналітичних центрів. Запрошую до участі зацікавлених промисловців, експертів, журналістів», — сказав Дмитро Кисилевський.

Дніпропетровська область.

Фото з архіву Дмитра Кисилевського.