Виставка авторських рукотворних книг рівнянки Олени Медведєвої відкрилася в обласному краєзнавчому музеї. На ній представлено роботи, переважно для дітей, виготовлені у 18 техніках. Є серед них вишиті, бурштинова, випалена на дереві, солом’яна, мереживна (плетена гачком), гербарна, шкіряна, бісерна, книга-криниця (на знімку внизу) та інші.

— Нестандартні книги виготовлені в єдиному примірнику, вони покликані познайомити свого читача одночасно з текстом і традиціями українського декоративно-ужиткового мистецтва, — розповідає фундаторка мистецького книготворення Олена Медведєва.

Автор текстів казок — одинадцятикласник рівненської школи «Центр надії» Андрій Медведєв. А ось його мама, разом з місцевими майстрами та художниками Олександром Каленюком, Наталією Серветник, Анною Тимошок, Наталією Дишкант, Петром Гордійчуком, Романом Пузиченком, Наталією Качановською, Наталією Ящук, оформляє тексти в креативні книги.

До речі, Олені Медведєвій належить ідея створення вишитого «Кобзаря» Тараса Шевченка за першим виданням 1840 року. Цей проект подано на здобуття Шевченківської премії.

Рівне.

 

Фото Тетяни ДЯТЛИК.