Він становить 1 мільярд 56 мільйонів гривень і здатний без дотацій держави забезпечити життєдіяльність громади. Як зазначив міський голова Михайло Посітко, завдяки цьому підтримано багато нових проектів, програм та ініціатив у різних галузях.

Та насамперед кошти спрямували на підтримку військових. Для цього в казні громади вже передбачено п’ять мільйонів гривень. Однак надалі при уточненнях бюджету ця цифра буде збільшуватися.

Значні витрати передбачено для галузі житлово-комунального господарства — 107 мільйонів гривень. Зокрема, кошти підуть на утримання та ремонт доріг і тротуарів.

— У бюджеті закладено два мільйони гривень на реалізацію проектів—переможців громадського бюджету, які минулого року не завершили через військовий стан, — розповів Михайло Посітко. — Завдяки цьому буде облаштована «Територія здоров’я» на одній із вулиць, інклюзивний спортмайданчик на території ліцею № 3 та спортмайданчик на території ліцею 
№ 10.

На соціальний захист кам’янчан планують витратити впродовж року понад 53 мільйони гривень. Більша частина цих коштів буде передана тим, хто опинився у важких життєвих та фінансових ситуаціях.

У громаді діятиме чимало важливих соціальних проектів, зокрема і такий, як фінансова допомога сім’ям, в яких народилися одночасно двоє і більше дітей. Допомагатимуть також одиноким матерям. Кошти підтримки передбачено і для матерів загиблих воїнів, пенсіонерів із мінімальним розміром пенсії.

Понад 607 мільйонів гривень буде призначено для освітньої галузі. За ці кошти протягом року ремонтуватимуть школи і дитячі садочки, де потрібно, замінять вікна. У громаді також хочуть підтримати обдарованих дітей.

Хоча видатки на сферу охорони здоров’я значно менші порівняно з освітянськими — 58,6 мільйона гривень, проте бюджет підтримуватиме низку напрямів.

У резервному фонді міста залишається понад 28 мільйонів гривень.

Новий рік важко назвати спокійним насамперед через війну. Але у міста є всі шанси не тільки жити стабільно, а й розвиватися.

Хмельницька область.