Був час, коли темпи надання допомоги українській армії уповільнювалися. Однак з перших днів повномасштабної війни уманські волонтери миттєво самоорганізувалися й відновили злагоджену і потужну підтримку військових підрозділів ЗСУ.

— Ми працюємо адресно, — розповіла керівниця волонтерської групи «Павучки» Юлія Баюк. — Виготовляємо для танкістів та артилеристів маскувальні сітки, на замовлення розвідників плетемо кікімори (на знімку). Захисники вже знають наш «почерк» і жартома називають нашу захисну амуніцію «уманською бронею». Ці слова й подяки із фронту додають нам сил і духу працювати не покладаючи рук. На плетіння сіток часто приходять матусі з дітьми.

Малеча охоче в’яже вузлики, бо знає, що це для відважних українських воїнів, котрі захищають їх, дітей, б’ються з ворогами, аби над ними було мирне небо.

Тільки група добровольців Юлії Баюк уже сплела для військових підрозділів ЗСУ понад сотню маскувальних сіток, виготовила десятки кікімор, безліч окопних свічок.

Усі три уманські волонтерські центри постійно відправляють на фронт продукти довготривалого зберігання, домашню випічку, ліки, грілки, теплий одяг, засоби індивідуальної гігієни тощо.

Черкаська область.

Фото УманьNewsCity.