Найбільш важкими є декілька ділянок фронту — Лиманський напрямок, Мар’їнка та Авдіївка, Вугледар і місто Бахмут.

Окупанти кинули усі сили на захоплення Бахмута. Активні бойові дії тривають на півночі, півдні та сході міста. На півночі противник намагається захопити населений пункт Красна Гора та пробиватися по трасі в бік Сіверська, який є складовою нашої поточної оборони. На півдні — пролізти на трасу Костянтинівка — Бахмут в зоні селища Іванівське. За даними Генштабу, ЗСУ тримаються й не дають противнику досягти успіхів. Ворог зазнає великих втрат.

Останніми днями загострилася ситуація вздовж лінії Сватове — Кремінна на заході Луганської області. За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), окупанти просуваються на північний захід від Сватового. Військове командування рф залучило частини кількох дивізій у наступальні дії на цій ділянці лінії фронту. Ідеться про підрозділ полків 144-ї і 3-ї мотострілецької дивізії (20-та загальновійськова армія, ЗВО), полк 90-ї танкової дивізії (ЦВО), підтриманий частинами 76-ї повітряно-десантної дивізії та невизначеними підрозділами південного військового округу.

Як заявляють військові аналітики, російський наступ уже розпочався, проте українські сили не дають ворогові досягти значних успіхів.

Загалом, за даними Генштабу (на ранок 9.02), підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Білогорівка Луганської області, Виїмка, Федорівка, Бахмут, Красна Гора, Парасковіївка, Іванівське, Часів Яр, Новокалинове, Водяне, Первомайське, Веселе, Красногорівка, Авдіївка, Мар’їнка, Богоявленка і Пречистівка Донецької області та Новоандріївка на Запоріжжі.

Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що наступ з боку армії рф розпочався, але у ворога недостатньо сил, щоб змінити ситуацію на фронті. «Противник має 320 тис. солдатів разом з резервами. Я не бачу передумов для того, щоб ворог був спроможний провести широкомасштабні дії за кількома напрямками. Накопичення сил армії рф у зоні Сватове — Кремінна — Валуйки, напрямок руху на Ізюм буде одним із вирішальних і важливих для російської атаки, де окупанти в останньому пориві накопичених сил спробують відкусити хоч якусь частину територій, а потім спробувати перейти до глибокої оборони. Тих сил недостатньо для того, щоб кардинально змінити ситуацію на лінії фронту», — зазначив він в ефірі одного з телеканалів.