Під час зустрічі голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка, його першого заступника Андрія Шекети і керуючої справами облради Мирослави Ливч з виконуючою повноваження міського голови Сваляви Миро-

славою Скрипинець та її заступником Михайлом Поповичем обговорено дуже важливу для цього курортного міста проблему — постійне водопостачання. Керівники Свалявської громади звернулися до очільників обласної ради з проханням долучитися до співфінансування грантового проекту міжнародної технічної допомоги ЄС «Стале управління водними ресурсами: шлях до відродження Західної України та Східної Польщі» в рамках програми Interreg Next Poland-Ukraine 2021—2027». Нею передбачається реконструювати мережу водопостачання довжиною 4476 метрів і водовідведення — 3476 метрів у місті Сваляві, в результаті чого до оновлених мереж буде під’єднано відповідно 2090 та 1560 мешканців прилеглих будинків.

На реалізацію цього наміру передбачено 880 тисяч євро, а міська рада Сваляви повинна забезпечити співфінансування у сумі 10 відсотків. У зв’язку з тим, що доведена освітня субвенція з державного бюджету не забезпечує відповідну потребу в коштах для педагогічних працівників, різницю по-криватимуть з бюджету міської громади. Через це свалявці просять Закарпатську обласну раду посприяти у виділенні коштів для просування україно-польської програми з обласного бюджету. Йдеться про півтора мільйона гривень, які необхідно отримати у поточному році, оскільки в іншому разі своєчасна реалізація проекту опиниться під загрозою.

Керівництво облради пообіцяло, що клопотатиме перед депутатами, аби підтримати виділення необхідної суми.

— Це питання винесемо на розгляд бюджетної комісії, і, сподіваюся, його розгляне сесія облради. Нерозумно втрачати цей грант через неспроможність Свалявської громади покрити фінансування своєї частини проекту.

Володію ситуацією і добре знаю давню проблему з водою у Сваляві. Програма «Україна—Польща» може її розв’язати, тому звертатимемось до депутатів підтримати цей проект», — наголосила депутатка, керуюча справами Закарпатської обласної ради Мирослава Ливч. До речі, вона в попередній каденції керувала Свалявською районною радою.

Закарпатська область.

На знімку: Мирослава Ливч і Володимир Чубірко під час обговорення у Свалявській міськраді.

Фото прес-служби облради.