Швидше за все, ворог буде намагатися й далі тиснути на напрямку Соледара, Бахмута, Костянтинівка і в районі Кремінної. Наразі говорити про можливий напад з півночі в межах Сумської, Чернігівської чи Київської областей немає підстав.

Про це розповів народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв (на знімку).

«Ворог намагається своїм наступом вирішиши одразу дві задачі: військову — щоби скувати наші сили й не дати можливості проводити контрнаступ, а також політичну — окупанти хочуть вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і з цих позицій пропонувати перемовини Україні. Зараз усе залежить від того, на-
скільки швидко наші партнери нададуть нам необхідну допомогу. Це прямо впливає і на наші контрнаступальні можливості, і на відбиття атак», — зазначив політик.

Він також висловив упевненість, що партнери нададуть Україні літаки й далекобійні ракети, про що ми просимо вже давно.  

«Раніше у наших союзників були сумніви не стільки в тому, що ми маємо перемогти, скільки в тому, щоб війна не перекинулася на територію країн НАТО. Зараз таких побоювань немає, є питання технічні й логістичні: як доставити літаки, як збудувати пункти обслуговування й ремонту літаків. Думаю, всі деталі з часом будуть вирішені», — наголосив парламентарій.

Він додав, що, зокрема, постачання Україні ракет із дальністю ураження до 150 кілометрів дасть можливість нам знищувати ворожі склади бригадного рівня. Відповідно окупанти в такому разі не зможуть ефективно здійснювати підвезення боєкомплекту та продовольства, що суттєво вплине на ефективність армії.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.