Триста учасників загальних зборів Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування одностайно прийняли звернення до держав—членів ЄС, Єврокомісії та Європарламенту щодо необхідності підтримки євроінтеграційних прагнень України. Документ, який надіслали до Брюсселя та Страсбурга, схвалено на загальних зборах асоціації.

«Ми, представники органів місцевого самоврядування Вінницької області, напередодні саміту Східного партнерства у Вільнюсі звертаємося до держав—членів ЄС, депутатів Європейського парламенту та членів Єврокомісії із закликом щодо необхідності підписання Угоди про асоціацію України з ЄС», — йдеться у зверненні. Керівники територіальних громад засвідчили власну готовність до активних дій, а також висловили сподівання на підтримку нашої держави Європейським Союзом у подальшій співпраці на шляху до повноцінного членства України в ЄС.

У своїх виступах керівники органів місцевого самоврядування наголошували, що європейська перспектива стане вагомим чинником у сприянні розвитку самоврядних громад, підвищенню стандартів життя їхніх мешканців. У цьому на власному досвіді переконалися сільські і селищні голови тих громад, які співпрацюють із громадами низки європейських країн. Загалом сільські і селищні ради краю уклали майже триста договорів про співробітництво з самоврядними органами Польщі, Німеччини, Франції та деяких інших країн.

— Ми прагнемо мати угоди про співпрацю на регіональному рівні з кожною з країн Євросоюзу, — наголосив голова Вінницької облради, керівник Асоціації органів місцевого самоврядування Сергій Татусяк. За його словами, обласна асоціація також створена за фінансової підтримки міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога розвитку-2012».

 

Вінницька область.