Знищена техніка окупантів після роботи артилеристів 55-ї і 77-її бригад ЗСУ під Вугледаром. 

Скріншот відео.

«За минулий тиждень ліквідовано 6 490 рашистів. Це рекордний результат за весь час. Це більше, ніж за весь квітень (5 800), червень (5 050) чи липень». Вражаючі також і втрати росії у техніці впродовж тижня (у дужках — у середньому за весь час): танки — 52 (64); бойові бронемашини — 77 (127); артсистеми — 59 (45); РСЗВ — 4 (9); засоби ППО — 7 (5); літаки — 2 (6); вертольоти — 2 (6); БПЛА — 49 (39); крилаті ракети — 61 (17); автотехніка та автоцистерни — 46 (101); спецтехніка — 14 (4).

Найбільших втрат, зокрема у бронетехніці, ворог зазнав на Вугледарському напрямку. Тут, за інформацією речника об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олексія Дмитрашківського, лише за минулий тиждень Сили оборони знищили 130 одиниць техніки рф.

«За два тижні так званого «великого наступу» російська армія втратила на Вугледарському на-прямку досить велику кількість техніки, — сказав він. — Лише за минулий тиждень було знищено 130 одиниць, з них 36 — танки. Це батальйон».

Олексій Дмитрашківський також відзначив роботу підрозділів ракетних військ і артилерії, які щодня завдають потужних ударів по позиціях окупантів. Він також зауважив, що 155-та бригада морської піхоти тихоокеанського флоту рф була знищена майже повністю. Її залишки підняли бунт, зокрема через позастатутні відносини та грошові побори.

За словами речника об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку, під Вугледаром ворог застосовує «тактику Жукова» — наступ хвилями, коли за підтримки бронетехніки висувається взвод до 30 осіб, які йдуть у лобову по відкритій місцевості і, відповідно, гинуть.

Крім того, чимало окупантів здалися в полон: зокрема вагнерівці та морпіхи 40-ї та 155-ї бригад.