Учора відбулися парламентські слухання «Участь молоді в суспільному житті: економічна активність».

«Важливість обговорюваної теми не можна переоцінити. За великим рахунком, їй присвячена вся політика держави, усі програми реформ Президента, закони, які ухвалює парламент. Адже це майбутнє нашої держави. А майбутнє — це ви, молодь України». На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Рибак, відкриваючи парламентські слухання.

Глава парламенту, зокрема, зауважив, що багато хто з молодих людей з часом посядуть місця у цій сесійній залі, у місцевих органах влади. «Тому ваше завдання не стояти осторонь процесів, які відбуваються у країні. Тоді все буде добре», — наголосив він.

В. Рибак нагадав, що нині понад 11 млн. населення України становлять молоді люди віком від 18 до 35 років. «Впродовж останніх двох десятиліть у країні створено вагомі підвалини молодіжної політики, яка спрямована на реалізацію потенційних можливостей, конституційних прав молоді. Сформовано законодавчу бузу, накопичено досвід практичної реалізації. Утім, на шляху втілення в життя молодіжної політики є не лише надбання, а й прикрі прорахунки», — зауважив він. Водночас додавши, що чимало гострих проблем належить розв’язати вже найближчим часом.

Водночас Голова Верховної Ради наголосив: «Якщо не вжити заходів у боротьбі з молодіжним безробіттям, то можна розплатитися демографічною кризою і високим рівнем еміграції».

Докладніше — у наступному номері.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

ДОСЛІВНО

Голова Верховної Ради Володимир Рибак: 

«Проблема безробіття серед молоді актуальна не лише в нашій країні. В державах ЄС не мають роботи близько 5,5 млн. молодих людей у віці до 25 років. Найскладніша ситуація в Греції, де серед молоді понад 60 відсотків безробітних. В Іспанії їх кількість становить 56,5, Португалії — 42 відсотки».