За добу (на ранок 13.02) підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка Харківської області, Кремінна і Білогорівка Луганської, Виїмка, Федорівка, Васюківка, Бахмут, Іванівське і Кліщіївка Донецької області та Залізничне Запорізької.

За даними Генштабу, найнапруженіша ситуація — на Донецькому напрямку. Тут противник здійснює щодня до 50 атак. І намагається просуватися вперед одразу на кількох напрямках. Переважно піхотою та без техніки. При цьому зазнає величезних втрат. Військові рф продовжують застосовувати тактику часів Другої світової війни. Найзапекліші бойові дії тривають на Бахмутському напрямку. Танкових, мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Спірне, Васюківка, Івано-Дар’ївка, Парасковіївка, Залізнянське, Часів Яр, Бахмут, Ступочки і Кліщіївка. Загалом 16 населених пунктів.

Складна ситуація і в самому Бахмуті. 7 місяців місто тримається, як справжня фортеця. Фронтальні атаки росіян успіху не мають. Нині окупанти продовжують атаки на півночі, сході та на півдні від міста. Динаміка бойових дій така інтенсивна, що деякі позиції переходять із рук у руки по кілька разів на день.

«Ми надійно тримаємо оборону. На деяких ділянках фронту нам вдалося відновити раніше втрачені позиції і закріпитися там. Попри постійний тиск ворога, ми продовжуємо утримувати під контролем Бахмут і вживаємо заходів для стабілізації лінії фронту довкола цього міста», — поінформував днями ЗМІ Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

російські загарбники понад 42 рази обстріляли територію Херсонщини. Гатили з РСЗВ, мінометів, танків, а також завдали ракетного удару. Унаслідок обстрілів загинули три особи, один житель області дістав поранення. Херсон росія обстріляла дев’ять разів. Ворожі снаряди поцілили в складські приміщення, кіноконцертний зал, територію біля будівлі ОДА та житлові будинки.

«Для посилення контрдиверсійних заходів на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області противник направив туди майже 200 військовослужбовців росгвардії. Їх розселили на території бази відпочинку Чайка в населеному пункті Лазурне, а для безпеки окупантів у селищі обмежено пересування місцевих жителів. Через низький рівень забезпечення зимовим обмундируванням із січня цього року значно зросла кількість військовослужбовців російських окупаційних військ з ознаками обмороження кінцівок. Так, у медичних закладах Горлівки Донецької області кількість пацієнтів з таким діагнозом становить до 30 відсотків від усіх поранених», — зазначили в Генштабі.