Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк (на знімку).

Сотні спортивних об’єктів, на яких українські спортсмени мали б мирно готуватися до відбору та участі в Олімпійських іграх, були цинічно та свідомо розбомблені російськими військами. Сотні дорослих українських спортсменів і спортсменок, тренерів та юних олімпійців вбиті внаслідок російського вторгнення і вже ніколи не зможуть узяти участь у спортивних змаганнях та в розвитку олімпійського руху, наголосила заступниця глави парламенту.

«Багато наших спортсменів з гідністю та сміливістю стали на захист рідної землі від російських окупантів і пожертвували своїм життям заради свободи і миру на українській землі, миру в усій Європі.

Верховна Рада України вважає, що допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань у час, коли триває війна росії, спрямована на знищення Українського народу та Української держави, стане неприхованою підтримкою цієї війни та спробою умиротворення агресора. Це наруга над пам’яттю тисяч загиблих українських громадян, які стали жертвами російської агресії, геноциду та повномасштабного вторгнення», — наголосила заступниця Голови Верховної Ради.

Ця позиція, нагадала вона, була чітко викладена у прийнятій Постанові № 8398 «Про звернення Верховної Ради України до парламентів країн світу, Міжнародного олімпійського комітету, національних олімпійських комітетів та міжнародних спортивних федерацій».

«Верховна Рада України закликає Міжнародний олімпійський комітет, національні олімпійські комітети країн світу та міжнародні спортивні федерації заборонити участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, у тому числі Олімпійських іграх, до завершення збройної агресії росії проти України. Включно з виведенням військ з усієї території України та вирішенням питання компенсації рф заподіяних Україні збитків», — зазначила Олена Кондратюк.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.