На знімках: так українські танкісти навчаються на Leopard 2у Польщі.

Про це на брифінгу уряду повідомила представниця міністерства оборони Надіне Крюгер. Вона зазначила, що навчання здійснюватиметься в стислі строки. Досвід такої роботи з українцями в німецьких партнерів є, оскільки в Мюнстері вже відбувалися тренування військових ЗСУ на БМП Marder.

Як раніше повідомив міністр оборони Борис Пісторіус, до Німеччини з Польщі на тренінг прибули перші кілька груп українських військових. Навчання, котре розпочалося 13 лютого, триватиме до кінця березня. Представниця оборонного відомства Надіне Крюгер заявила, що курс для українських екіпажів значно скорочений у часі, оскільки стандартне навчання вимагає для цього кілька років.

Як уже повідомлялося, наприкінці січня Берлін пообіцяв поступово постачити Збройним Силам України два батальйони панцерників Leopard 2. Поки що Німеччина готова надати Україні 14 танків із запасів Бундесверу — для однієї роти.

Міністр оборони Борис Пісторіус пообіцяв, першу партію танків буде передано ЗСУ до кінця березня. Із цими термінами пов’язана й тривалість курсу, під час якого українські військові освоять лише базові можливості бойових машин Leopard 2.

Берлін.