Під час поїздки він взяв участь у передачі ключів від семи позашляховиків і генераторів для захисників та захисниць України.

Перший віцеспікер розпочав візит із вшанування пам’яті Героїв АТО та ООС. «Вічна пам’ять і вдячність. Війна триває дев’ятий рік. За нашу незалежність, територіальну цілісність та свободу», — акцентував він.

«Запорука Перемоги України має формулу з трьох складників — сили оборони, міжнародної коаліції, наших незламних людей», — наголосив Олександр Корнієнко, додавши, що завдяки героїчному захисту українських воїнів, міжнародної коаліції, яка працює, щоби Україні дали зброю, спільній роботі всього народу наближаємо нашу Перемогу й переможемо.

«Житомирщина — це приклад державно-приватного партнерства. І дуже важливо, щоби люди не забували, що ми змогли разом дати відсіч ворогові. Разом захищаємо нашу державу», — зауважив Олександр Корнієнко, висловивши вдячність громаді Житомирщини за боротьбу проти загарбників і захист українських територій.

Окрім того, він наголосив, що об’єднання — наша сильна зброя: «Важливо продовжувати спільно працювати й допомагати нашим силам оборони. Верховний Головнокомандувач, Президент України Володимир Зеленський очолив наш спротив і показав всьому світові приклад, як боронити свою землю».

Також Перший віцеспікер зустрівся з ректором Державного університету «Житомирська політехніка», під час якої обговорили студентське самоврядування та освіту під час війни: «Прийняв запрошення стати членом Наглядової ради вишу. Сподіваюсь, що мій досвід у сфері неформальної освіти буде корисним».

Зі свого боку, народний депутат України Арсеній Пушкаренко наголосив, що наша найбільша сила та зброя, те, що не врахував ворог, — наша єдність. Він зазначив, що передача позашляховиків і генераторів захисникам і захисницям — ще один приклад того, як українці разом роблять усе для Збройних Сил України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua