Там активно діє ворожа авіація. Окупанти гатять із далекобійної артилерії, танків та мінометів. За добу (станом на ранок 15.02) Сили оборони відбили атаки ворога в районах понад 20 населених пунктів.

Серед них: Гряниківка Харківської області; Невське, Кремінна, Білогорівка Луганської області; Федорівка, Бахмут, Іванівське, Водяне, Первомайське, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка Донецької області.

Ворог зазнає значних втрат на Бахмутському напрямку. Як зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, росія втрачає щонайменше по 50 військових щодня, тому змушена поповнювати свої лави «зеками». «У них — величезні втрати. На кожному з напрямків — на Луганському чи на Бахмутському — це від декількох десятків до сотні й більше загиблих на добу.

На Бахмутському напрямку, наприклад, щонайменше по 50 осіб щодня. Ця динаміка не змінюється», — сказав він.

За його словами, через значні втрати ворог мусив проводити мобілізацію й залучати до бойових дій «зеків». «Усе це змусило ворога проводити мобілізацію, щоб відновлювати свої сили, і залучати злочинну організацію ПВК «Вагнера», яка після втрати основної частини своїх професійних найманців організувала «штрафбат 2.0» періоду Другої світової війни й почала брати до своїх лав в’язнів.

Це було з єдиною метою — тримати постійний градус напруження й використовувати живу силу як головний чинник підтримки високої динаміки бойових дій», — додав він.

За даними Генштабу, Херсонщина також під ворожим вогнем. Напередодні окупанти обстріляли медзаклад в обласному центрі — там було багато пацієнтів.

Двох ракетних ударів завдали росіяни напередодні по Донеччині. У Костянтинівці поранено людину. Із далекобійної артилерії росіяни обстріляли прикордонні громади Харківщини. У селищі Дворічна Куп’янського району снаряди влучили в хати — чотири родини залишилися без житла.