Як повідомляє Командування Повітряних сил, ворог запустив загалом 34 ракети, з яких 12 — Х-101/Х-555, 12 — Х-22 (їх неможливо перехопити наявними у ЗСУ засобами), 8 — «Калібр», 2 — Х-59.

Українські захисники змогли перехопити 14 крилатих ракет та дві ракети Х-59. Над Херсонщиною та Миколаївщиною відмінусували всі вісім запущених росіянами «Калібрів».

На жаль, є влучання в критичну інфраструктуру Львівщини та об’єкти Дніпропетровщини й Кіровоградщини, у різних регіонах працювала ППО.

Оглядачі Defеnse Express зазначають: рф намагається змінити тактику ракетних ударів, про що свідчить остання нічна атака. Загалом цей напад рашистів з повітря відрізняє час.

Бо зазвичай здійснюють атаки крилатими ракетами вдень і в них — високий відсоток ракет Х-22 у загальному залпі.

Серед певних «аномалій», які помітили військові експерти, — коротший розрив з часу минулого масованого нападу, який окупанти здійснили 10 лютого, застосувавши 71 ракету.

Тобто для організації чергового акту повітряного терору їм знадобився менш як тиждень. Також цього разу не було «традиційного» компоненту — дронів-камікадзе «Shahed». З огляду на все, їх замінили розвідувальні дрони, «повітряні кульки» з кутовими відбивачами.

Як зазначають фахівці, вони гірші за «мопеди», які летять за координатами атакувати заздалегідь відомі стаціонарні цілі. Натомість повітряна розвідка шукає позиції ППО, військові табори, штаби, склади тощо.

Кутові відбивачі на кулях імітують великі літаки, активують систему протиповітряної оборони, щоб виявляти їхні координати.

Противник подібні способи терору застосовує як супровід своїх подій або реагування на об’єднання світової спільноти проти агресивних дій кремля. Нагадаємо, напередодні у Брюсселі відбувся «Рамштайн-9», на якому антиросійська коаліція підтвердила передачу різних типів зброї, потрібних для контрнаступу ЗСУ.

За словами Наталії Гуменюк, керівниці прес-центру Сил оборони ОК «Південь», враховуючи тактику ворога, цілком ймовірно, що з 22 по 24 лютого (сакральні дати для кремля) росіяни можуть завдати масованого ракетного удару по Україні.

Своєю чергою Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону сказав: «Вони готуються і намагатимуться 23—24 лютого здійснити ще одну спробу масованої атаки. Ми до цього готові... після того, як «приймали» за один день 115—120 ракет. Впораємось і з цим днем.

Так, буде важко, треба готуватися, але потрібно максимально зберігати спокій, розуміти, що ми все пройдемо».