16 ракет збили наші захисники. Крім того, окупанти завдали 24 авіаційні удари та здійснили понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є поранені та загиблі серед цивільного населення.

Ворог продовжує тиснути по всій лінії фронту. Найгарячіше на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Підрозділи Сил оборони відбили атаки російських загарбників у районах населених пунктів Гряниківка і Синьківка Харківської області, Стельмахівка, Кремінна, Діброва і Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Федорівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Сєвєрне, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка і Вугледар на Донеччині.

Дуже гаряче по лінії Сватове — Кремінна, де ворог проводить наступальні дії. Туди й надалі прибувають мобілізовані російські війська для поповнення втрат серед своїх передових підрозділів.

За даними Східного угруповання військ ЗСУ, за останній тиждень російські війська завдали рекордну кількость артударів по Лиманському напрямку, на захід від Кремінної.

У зоні Сватове — Кремінна — Невельське лише за останню добу відбулося понад 200 обстрілів і 16 бойових зіткнень. При цьому 120 ворогів було вбито, 95 поранено.

У Бахмуті на Донеччині тривають інтенсивні та безперервні бої. Бій іде не за місто, а на знищення ворога, проте ЗСУ переважають стратегічно. «росія кинула у Бахмут дуже великі сили. Можливо, хтось думає, що це битва за якесь одне маленьке місто.

Ні, це дуже складна битва проти росії. Але наші хлопці та дівчата тримаються», — зазначили в Міноборони.

На Херсонському напрямку від російського артилерійського вогню потерпали Зміївка, Токарівка, Антонівка та Херсон. Постраждали мирні люди.

За даними Генштабу, у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області виявлено роботу додаткової вежі мобільного зв’язку, встановленої росіянами.

За допомогою неї російські спецслужби мають можливість прослуховувати телефонні розмови абонентів GSM операторів.