На полях заходу прозвучало багато сильних заяв на підтримку українського народу.

Таку думку висловив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Ми почули багато різких та конкретних сильних заяв від європейських лідерів, чого не чули, на жаль, за останній рік. Так, на цій конференції не ухвалюються рішення, це більше переговорний майданчик, однак саме тут можна домовлятися про щось, що поки залишається за лаштунками, і готувати рішення до саміту НАТО, що відбудеться в червні у Вільнюсі. Саме там, на мою думку, будуть оголошені більш конкретні пропозиції, зокрема і щодо нашого майбутнього в НАТО», - зазначив парламентарій.

Він звернув увагу на потужний виступ віцепрезидентки США Камали Гарріс, яка у своїй промові наголосила на тому, що всі, хто причетний до воєнних злочинів та злочинів проти людяності в Україні, будуть покарані.

«Така заява пролунала вперше від офіційного Вашингтону. Також мені сподобалася абсолютна одностайність стосовно того, що Україну треба підтримувати стільки, скільки необхідно в цій війні й те, що Україна має стати членом НАТО після завершення війни. Ці два меседжі лунали абсолютно чітко», - наголосив політик.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України