У межах Мюнхенської конференції з безпеки Заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк мала нагоду долучитися до панельної дискусії на тему «Протидія беззаконню: забезпечення правосуддя» та поспілкуватися з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом.

«Сьогодні ми чітко усвідомлюємо, що місцеві, національні, регіональні та міжнародні суди повинні працювати злагоджено. Ми мусимо покращити обмін доказами у справах, переконатися, що злочинці не матимуть притулку в жодній країні», - зазначив прокурор. - «Так, я відвідав Бучу, Бородянку, Харків. Люди вимагають правосуддя на підставі доказів, а не полеміки. Наше завдання - відновити справедливість, забезпечити функціонування права навіть на лінії фронту».

«Безперечно, створення та подальша робота Спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України, а також розвиток співпраці з Міжнародним кримінальним судом залишаються першочерговими пріоритетами Комітету з питань правоохоронної діяльності», - зазначила Галина Михайлюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України